Ce sunt panourile solare termodinamice?

Sistemele solare termodinamice pentru apă caldă menajeră și încălzire se bazează pe sisteme de pompe de căldură, cu utilizare solar, capabil de a capta energia solară pentru a încălzi apa într-un mod eficient și ecologic, cu un consum foarte redus în comparație cu sistemele convenționale.

Principiul de funcționare

Sunt cele mai economice sisteme de producere a apei calde menajere existente la ora actuală în lume. Eficiența lor extraordinară derivă din faptul că principiul după care se încălzește apa nu mai este pe bază de apă încălzită doar de soare.
PANOUL SOLAR TERMODINAMIC își ia energia din aer și astfel reușește să facă apă caldă în orice condiții de stare a vremii. Astfel, această nouă generație de panouri solare reușește să facă apă caldă și noaptea și iarna, chiar și atunci când e acoperit de zăpadă, fără un consum suplimentar de curent electric, fără a fi necesară încălzirea apei cu rezistență electrică!
Cu acest nou sistem de încălzire a apei se pot produce cantități mari de apă la costuri de până la 10 ori mai mici decât cu mijloace tradiționale.
Sunt ideale pentru case mari, blocuri, pensiuni, hoteluri, restaurante și fabrici(firme).

tehrmboil

 

Panourile solare termodinamice valorifică atuurile unei pompe de căldură folosind căldura aerului din mediul înconjurător – adică căldura aerului, vântului inclusiv a ploii –  și această căldură o transformă în căldură și mai mare cu ajutorul compresorului. Funcționează ca și un frigider, sau un aparat de aer condiționat numai pe invers. Totodată folosește și atuurile unui panou solar captând căldura termică din razele soarelui prin agentul de încălzire – în cazul panourilor solare – iar în acest caz un gaz special asemănător cu cel cu care sunt umplute aparatele de aer condiționat.

Avantaje

Ecologic – pentru obținerea apei calde menajere sau pentru încălzirea spațiului instalația solară termodinamică nu folosește combustibil fosil ci energie verde, energia solară, respectiv energia termică a mediului înconjurător.

Combustibil gratuit! – odată instalate, panourile solare folosesc combustibil gratuit, energie verde-instalația solară termodinamică folosește combustibil gratuit tot timpul.

Rezistență în timp: materialele din care este fabricată instalația solară termodinamică, care sunt făcute să reziste în timp, instalația având o perioadă de exploatare foarte lungă.

Întreținere instalația nu necesită întreținere în cazul exploatării normale.

Consumul de energie electrică: având în vedere că instalația are anumite părți care funcționează cu curent electric de ex. compresorul, acesta va avea un consum de energie electrică. consum energuie instalatie solara termodinamica

Ușor de instalat:  se pot instala foarte ușor, blocul termodinamic respectiv rezervorul se instalează în interior, spațiu uscat și izolat, iar panourile se pot instala în exterior, pe acoperiș, pe terasă, pe anexe, în curte, pe gard, pe perete. Aceste tipuri de panouri solare pot fi montate chiar și pe VERTICALĂ.

OFERTA

PANOU SOLAR TRADITIONAL VERSUS PANOU SOLAR THERMODINAMIC

Smart Instal- Thermodynamic Panel-page-026

INSTALARI PANOURI THERMODINAMICE

CONTACTEAZA-NE PENTRU DETALII

Your Name (required)

Your Email (required)

Subject

Your Message